dijous, 6 de maig de 2010

3535 aturats a la nostra població aquest passat mes d’abril. Sant Cugat, viure i gaudir?


Fa uns dies hem conegut les últimes dades oficials de persones inscrites a l’atur el mes d’abril. A la nostra població 3535, el doble d’ara fa uns dos anys. Fa uns mesos coneixíem també una altra dada que posa els pèls de punta, al llarg del 2009 es van comptabilitzar a la nostra població fins a 34 ERO que van afectar a 2075 treballadors. A nivell comarcal les dades no milloren pas, 77624 aturats el mes d’abril i 762 ERO comptabilitzats al llarg del 2009.

Davant d’aquestes escandaloses xifres cal d’una vegada per totes que l’ajuntament i la resta d’administracions públiques deixin d’actuar amb la lamentable connivència actual que no els fa res més que còmplices. A Sant Cugat hi ha a data d’avui 3535 treballadors inscrits a les llistes de l’atur, i sense feina n’hi haurà encara forces més, malgrat que l’Estat s’esforci tant en amagar-ho i no en faciliti xifres reals. Son per tant quasi 4000 persones a la nostra població que, més que viure i gaudir, com el famós lema del nostre ajuntament diu, amb sort sobreviuen i de gaudir no cal ni parlar-ne.

És per tant necessari abordar el problema d’arrel i plantejar alternatives desacomplexades i profundes a l’actual sistema capitalista en crisi. Alternatives que entre d’altres vagin dirigides a la creació de llocs de treball i que plantegin també d’una vegada per totes una contundent regulació de la diferència de guanys, entre treballadors per una banda, i empresaris i grans directius per l’altra, guanys els d’aquests últims que no sols són a costa dels irrisoris sous d’una gran majoria, sinó que a més a més van en detriment de milers i milers de potencials nous llocs de treball avui en dia més necessaris que mai.


Sant Cugat, 6 de maig de 2010