dimarts, 22 de juny del 2010

Endavant-OSAN rebutja la reforma laboral impulsada pel govern de l'Estat

Noticia difosa a http://www.cugat.cat

Endavant rebutja la reforma laboral de Zapatero
Endavant rebutja la reforma laboral de Zapatero
L'Assemblea d'Endavant-OSAN rebutja la reforma laboral aprovada pel govern de Zapatero. La plataforma critica que la reforma rebaixi les indemnitzacions per acomiadament, que els empresaris puguin reduir els salaris tot i els convenis col·lectius, i que elimini les barreres a les Empreses de Treball Temporal (ETT). Endavant-OSAN creu que davant d'aquests 'agressions als drets laborals' cal una resposta unitària i contundent . D'altra banda, la plataforma ha mostrat la seva preocupació per la situació que pateixen els treballadors d'algunes empreses de la nostra ciutat, com Sharp i Delphi.

La reforma laboral aprovada la setmana passada pel consell de ministres a Madrid permetrà rebaixar la indemnització per acomiadament a 20 dies si l'empresa té pèrdues. A banda, el text conté una altra reforma que permet a les empreses 'despenjar-se' del conveni col·lectiu general. En concret, s'estableix que aquesta desvinculació es podrà fer sempre que hi hagi un acord entre els treballadors i l'empresa.

L'assemblea critica que la reforma laboral és una retallada als drets i un enduriment de les condicions laborals dels treballadors per beneficiar els empresaris. Ho ha dit a Cugat.cat el membre de l'entitat Marçal Pla.

Creiem que la reforma segueix aprofundint en fer pagar la crisi als treballadors. Aquesta reforma retalla els drets dels treballadors en benefici dels empresaris.
Pel que fa als contractes temporals, la reforma preveu que l'únic que canviarà serà el contracte d'obra i servei. El decret preveu limitar a un màxim de dos anys la durada d'aquest tipus de contracte, alhora que augmentarà la indemnització a percebre en un dia per any treballat des dels vuit actuals fins a arribar als 12 dies per any treballat a partir del 2014.

Marçal Pla també s'ha mostrat preocupat per la situació de la planta de Sharp a la nostra ciutat, que congelarà els sous dels treballadors aquest any, i Delphi, que podria acomiadar 66 treballadors.

Marc Texidó
Noticia difosa el 22/jun/10