dissabte, 10 d’abril del 2010

Temps difícils, temps de lluita

Manifest de presentació de l'assemblea d'Endavant (OSAN) de Sant Cugat del Vallès

No diem res de nou. Des de l'esquerra independentista i anticapitalista sempre hem denunciat un sistema capitalista que maximitza els beneficis d'uns pocs i condemna la majoria a repartir-se les engrunes. Sempre hem alertat de la naturalesa destructiva del creixement capitalista i dels costos humans i materials associats al seu desenvolupament.
Sovint, aquesta feina ha estat quelcom força semblant a predicar en el desert, però ara, en el context de la crisi sistèmica en què ens trobem, les coses han canviat. La inviabilitat del sistema, que cada cop concentra més la riquesa i obliga a més gent a pagar-ne les conseqüències, (precarietat, atur, misèria...) ha quedat àmpliament demostrada. El retrocés pel que fa als drets dels treballadors i treballadores és alarmant. A Europa es parla de 65 hores. A casa nostra, EROs, deslocalitzacions i governs de polítics que tan sols es dediquen a gestionar la injustícia i a posar facilitats als empresaris. Als Països Catalans les conseqüències de la crisi són particularment intenses. L'alt nivell de terciarització i dependència fa que l'economia real d'aquí sigui molt sensible als daltabaixos de l'economia financera mundial. Les retallades en els serveis públics posaran en una situació de debilitat àmplies capes de les classes populars. A tot això, cal sumar l'esclat de la bombolla immobiliària, que agreuja la situació d'endeutament de gran part dels i les treballadores i en deixarà un gran nombre a l'atur. L'economia real, que funciona gràcies al treball de milions de persones i s'encarrega de produir els nostres mitjans de subsistència, queda fortament debilitada. Atur i precarietat creixen i creixeran de manera significativa. I per si fos poc, la crisi adoba el terreny per la proliferació dels discursos racistes i el creixement de l'ultradreta populista.

Al llarg de la història, les classes populars han conquerit els seus drets i defensat les seves conquestes amb l'únic mitjà que tenien: organitzant-se i lluitant.
Per això, creiem que a la nostra ciutat ha arribat el moment de posar fil a l'agulla i apostar per l'únic camí que ens queda per tal de fer front al capitalisme. Cal una organització desacomplexadament comunista que denuncií el sistema, que vagi a l'arrel dels problemes i que treballi colze a colze amb els moviments socials per tal d'anar bastint una alternativa popular i combativa al sistema. Que plantegi el socialisme com una alternativa global, aglutinant el màxim nombre de persones al voltant d'aquest projecte.

Diverses persones procedents de diversos moviments socials de Sant Cugat obrim un nou front de lluita i creem un nucli d'Endavant-(OSAN), Organització Socialista d'Alliberament Nacional, encetant a la nostra ciutat una nova fase en la lluita pel socialisme i la independència. Al costat dels i les treballadores en lluita, amb els estudiants que pateixen la liquidació dels serveis públics i el Pla Bolonya, amb els aturats, els precaris i els immigrants que lluiten pels seus drets.


Endavant!
Pel Socialisme i la independència, la lluita és l'únic camí


Sant Cugat, 12 d'abril de 2010